Wel of geen wonderen met Flushen?

Wat doen we met de automatische transmissie in de werkplaats? Wat doe je aan preventief onderhoud? En: kun je met spoelen of flushen ook schakelklachten verhelpen? Deze en meer vragen stelden AMT aan Autrans, BG, Kroon Oil en Snap-on.

Kan de ATF in een automaat een autoleven lang mee of niet? Eigenlijk denken alle vier de leveranciers van niet. Autrans vindt een vervangingsinterval van 80.000 km de norm voor ATF: “Neem je die in acht, dan kan een automaat vrijwel eindeloos mee. Ook zonder verse ATF gaat het vaak wel 200.000 km goed. Maar veelal beginnen daarna de problemen, met bruut of helemaal niet meer schakelen. Vaak is revisie dan nog de enige oplossing.”

Ook BG gelooft niet in een eeuwige levensduur van ATF en bespreekt de zware omstandigheden waaronder automatische transmissies moeten functioneren. Kroon oil legt het helder uit: “Veel autofabrikanten geven aan dat de af-fabriek gevulde longlife-ATF in principe nooit vervangen hoeft te worden. Dat is bedenkelijk als je weet dat de ATF thermisch extreem zwaar belast kan worden.


Leeshier het volledige artikel op AMT.nl


×

Werken bij Autrans?

Dit is een unieke kans om deel uit te maken van ons veelzijdige team! Heb jij zin om aan de slag te gaan?

Bekijk vacatures